25 Ιουνίου: Κάλεσμα σε δράσεις αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους της #J20

25 Ιουνίου: Κάλεσμα σε δράσεις αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους της #J20

Η οργάνωση Industrial Workers of the World (IWW) καλεί σε μια διεθνή μέρα δράσης αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους J20 τη Δευτέρα 25 Ιουνίου.

Δημοσιευμένο αρχικά στο Industrial Workers of the World (IWW)

25 Ιουνίου: Δράσεις αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους της J20

Σύντροφοι/ισσες,

Για πάνω από έναν χρόνο, το κράτος των ΗΠΑ έχει ασκήσει κακουργηματικές κατηγορίες – περιλαμβανομένων της κατηγορίας για “ταραχές”,  “πρόκληση σε ταραχές” και “συνομωσία σε ταραχές” – ενάντια σε διαδηλωτές που συνελήφθησαν την ημέρα της ορκομωσίας του Ντόναλντ Τραμπ1. Μετά την αποκάλυψη ότι οι αρχές είχαν αποκρύψει στοιχεία μαρτυριών από την υπεράσπιση, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απέσυραν τις κατηγορίες εναντίον 10 κατηγορούμενων την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και μέλη του συνδικάτου μας. Σήμερα, τελείωσε η δεύτερη δίκη για την υπόθεση J20 με μια κακοδικία για τρεις κατηγορούμενους και πλήρη αθώωση του τέταρτου.

Το κράτος κλονίστηκε από αυτή την ήττα και ορμά σαν πληγωμένο ζώο καθώς υποχωρεί. Άλλοι 44 κατηγορούμενοι περιμένουν να δικαστούν. Έχουμε ήδη αργήσει· η ώρα να δράσουμε για την υπεράσπισή τους είναι τώρα. Καλούμε σε μια διεθνή μέρα δράσης αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους της J20 τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου.

Από την αρχή, η υπόθεση J20 αντιπροσωπεύει μια κλιμάκωση στις προσπάθειες του κράτους να ποινικοποιήσει την επαναστατική πολιτική. Ο Νόμος για τις Ταραχές [Riot Act] είναι ένας απαρχαιωμένος νόμος, που κάποτε χρησιμοποιούνταν για την καταστολή και την επίθεση στο μαύρο κίνημα απελευθέρωσης στις ΗΠΑ, και που δεν είχε χρησιμοποιηθεί στην Ουάσιγκτον DC από την υπόθεση Matthews το 1968. Η εφαρμογή του σήμερα ενάντια σε διαδηλωτές σηματοδοτεί την αρχή ενός κύματος κρατικής καταστολής συγκρίσιμο με τα Red Scares των δεκαετιών του 1920 και του 1950. Αν και δεν ήταν καν παρών στην τελετή της Ορκομωσίας, ένα μέλος της IWW είδε την πόρτα του να γκρεμίζεται και την αστυνομία να κάνει επιδρομή στο σπίτι του, πριν του απαγγελθούν οι ίδιες κατηγορίες με τους άλλους διαδηλωτές. Είμαστε σε μια εποχή που οι φασίστες και οι λευκοί σουπρεματιστές μπορούν να μας επιτίθενται στους δρόμους χωρίς νομικές συνέπειες, αλλά οι αντιφασίστες αντιμετωπίζουν μέχρι και 60 χρόνια στη φυλακή για μια διαδήλωση.

Αν ζείτε στις ΗΠΑ, οργανώστε μια διαδήλωση έξω από το τοπικό κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αν ζείτε σε μια άλλη χώρα, οργανώστε μια πικετοφορία στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Καλέστε μια μονοήμερη απεργία στον εργασιακό σας χώρο. Κάντε ό,τι μπορείτε για να αναδείξετε την υπόθεση των θαρραλέων μας συντρόφων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της αντίδρασης. Όσο μεγαλύτερο το σκάνδαλο που θα προκαλέσει μια δράση, τόσο το καλλίτερο.

Μέχρι την απελευθέρωση όλων

Industrial Workers of the World, 7 Ιουνίου 2018.

1 Στμ. Η τελετή της ορκομωσίας του Τραμπ έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2017, εξ ου και το hashtag J20, εν μέσω έντονων αντιδράσεων, διαδηλώσεων κλπ. σε πολλές πολιτείες τωην ΗΠΑ, ιδιαίτερα στην ίδια την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, που αντιμετωπίστηκαν με καταστολή από της αστυνομία και σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησαν σε συγκρούσεις με φασίστες και οπαδούς της υπεροχής της λευκής φυλής (σουπρεματιστές).

Leave a Reply

Your email address will not be published.