Συγκρούσεις black-bloc με φασίστες

και υποστηρικτές του Τραμπ στο Μπέρκλεϋ, Καλιφόρνια

 

 

Από το libcom News:  https://libcom.org/blog/black-block-clashes-fascist-groups-trump-supporters-berkeley-california-17042017

 

To Σάββατο 15 Απριλίου ένα μπλακ-μπλοκ αποτελούμενο από νεαρούς αντιφασίστες, αναρχικούς και κομμουνιστές έδωσε μάχη εναντίον μελών νεοναζιστικών οργανώσεων και υποστηρικτών του Τραμπ στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια.

Η αστυνομία ενήργησε ως συνεργός των ακροδεξιών ομάδων επιτρέποντάς τους την πρόσβαση στην κυρίως περιοχή της πορείας (των αντιφασιστών). Μαζί με τα συνηθισμένα μπλουζάκια και καπέλα με τα “Make America Great Again”, οι ακροδεξιοί κουβαλούσαν αντισημιτικά σύμβολα, σημαίες με σβάστικες και σε κάποιες φάσεις χαιρετούσαν ναζιστικά.

Ενώ γίνονταν οι συγκρούσεις, το μπλακ-μπλοκ σήκωνε γενναία ένα πανό που έγραφε: “Θα υπερασπιστούμε τις κοινότητές μας”, θέτοντας έτσι την οργάνωση γύρω από την “κοινότητα” ως μια εναλλακτική για το αμερικάνικο προλεταριάτο.

Στη διάρκεια της μάχης, αντικείμενα και κομμάτια ξύλα από φράχτες χρησιμοποιήθηκαν από τους αντιφασίστες για να ανασχέσουν την πορεία των φασιστικών ομάδων. Οι φασίστες χρησιμοποίησαν παλούκια ακόμα και δακρυγόνα εναντίον των αντιφασιστών διαδηλωτών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.